Uppdaterad: 13 augusti 2022

ZenBusiness vs LegalZoom (Ärlig recension): Vem är vinnaren?

Hoppa till The Winning LLC Service Description

ZenBusiness och LegalZoom är båda hårda konkurrenter som otaliga företagsägare har litat på att hjälpa till att bilda sina aktiebolag (LLC). Men vilket av dessa två företag ska du lita på för att bilda din egen LLC.

Låt oss ta en ärlig titt och jämföra dessa företag direkt för att hjälpa dig att bestämma.

Våra jämförelsepunkter

De viktigaste punkterna vi kommer att använda för att jämföra dessa två företag inkluderar:

 • Priser och funktioner: Genom att jämföra dessa två företags pris och funktioner kan vi avgöra vilket som ger mer för pengarna.
 • rykte: Det är viktigt att veta vad tidigare kunder tycker om dessa företag. Detta kan hjälpa dig att avgöra om du litar tillräckligt på företaget för att göra affärer med dem.
 • Användarvänlighet: Hur presenterar dessa företag sina tjänster och hur lätta är de att navigera och använda?
 • Kundservice: När det går fel, eller du behöver lite hjälp, är det viktigt att veta att dessa företag finns här för dig. Detta är mycket viktigt eftersom du förmodligen använder en LLC-bildningstjänst, så du behöver inte starta en LLC själv.
 • Vändtid: När du bildar ett LLC är det säkert att säga att du har bråttom. Så, vilket av dessa företag kan leverera snabbast?

Snabböversikt över vinnaren

Bilda ett LLC idag med vinnaren - ZenBusiness.

Efter att ha övervägt alla dessa punkter tror vi ZenBusiness är det bättre valet för att bilda en LLC. De erbjuder fler funktioner till ett bättre pris. ZenBusinessDet lägsta paketet är $49 jämfört med $79 för LegalZoom.

En annan funktion som ZenBusiness gör ett mycket bättre jobb på är handläggningstid. ZenBusiness har 2 till 3 veckors handläggningstid för sitt lägsta nivåpaket; medan, LegalZoom försöker behandla sina beställningar på den lägsta nivån på 30 dagar.

LegalZoom är ett välrenommerat företag som ger bra service. Det tror vi bara på ZenBusiness gör ett lite bättre jobb till ett bättre pris.


LLC Service #1: ZenBusiness

ZenBusiness erbjuder flera paket till olika prissättningspunkter, inklusive start-, pro- och premiumpaket. Låt oss ta en titt på var och en.

$49

bild med stjärnor

Betyg: 4.8 / 5
Granska antalet: 4500 +

zenbusiness logotyp ny

Bilda ett LLC idag med ZenBusiness för endast $ 49. De har 98 % kundnöjdhetsbetyg och över 4500+ verifierade recensioner.


ZenBusiness Startpaket

Du har nu möjlighet ZenBusiness Startpaket kostar $49 dollar per år plus statens anmälningsavgift. Men för priset kommer du att få en mängd olika tjänster för att hjälpa din LLC och komma igång. Detta inkluderar många av de viktigaste tjänsterna ditt företag behöver för att bilda din LLC och till ett mycket lågt pris jämfört med konkurrenterna.

Detta paket inkluderar:

 • Vanlig arkiveringshastighet: Detta är den vanliga arkiveringshastigheten och prioriteras under paket med högre priser och de som betalar för brådskande arkivering.
 • Mall för ett driftsavtal: Det här är en mall som hjälper dig att skapa ett unikt driftsavtal för din LLC.
 • Registrerad agenttjänst: ZenBusiness kommer att fungera som registrerat ombud för ditt företag.
 • 100 % noggrannhetsgaranti: ZenBusiness garanterar att din arkivering kommer att vara 100 % korrekt.

Alla dessa tjänster är avgörande för att din LLC ska bildas. Men den enastående här inkluderar registrerad agenttjänst. Detta är viktigt för att förbli kompatibel med statliga krav.

Det är också otroligt användbart för att korrespondera med statliga myndigheter, inklusive statssekreteraren, och se till att du får viktiga juridiska dokument. De flesta LLC-bildningstjänster inkluderar inte en registrerad agent med prisvärda paket. En vanlig registrerad agenttjänst kostar ofta dubbelt så mycket som hela paketet från Zenbusiness.

Lyckligtvis är det möjligt att välja detta paket och ändå lägga till ytterligare tjänster som ditt företag verkligen behöver. Detta inkluderar snabb arkiveringshastighet för att få jobbet gjort snabbt. Du kan också välja att ha ZenBusiness förse dig med en företagsdomän eller en professionellt skapad företagswebbplats. Låt oss ta en titt på vad som ingår i de dyrare paketen och till vilken kostnad.


ZenBusiness Pro-paket

Du har nu möjlighet ZenBusiness Pro-paketet innehåller ännu fler funktioner som är fördelaktiga för att bilda en LLC och få igång ditt företag. Detta kommer dock till ett ökat pris på $149 plus statliga avgifter. Men för nya företagare som inte är bekväma med att ta itu med skatteförberedelser och arkivering eller andra ekonomiska frågor, kan det vara en hel del.

Funktionerna i detta paket inkluderar allt som ingår i det tidigare paketet samt:

 • Snabb arkiveringshastighet: Din beställning kommer att prioriteras över kunder med standardhastigheten.
 • Efterlevnadsgaranti: ZenBusiness kommer att hantera dina årliga anmälningar, inklusive två årliga tillägg.
 • Ansökan om ett arbetsgivarnummer (EIN): ZenBusiness kommer att utföra ansökan om ett EIN hos IRS åt dig.
 • Mall för bankupplösning: Detta är en lättanvänd mall för din LLC att använda och anta en resolution om att öppna ett företagsbankkonto.

Det här paketet innehåller flera funktioner utformade för att hjälpa ditt företag att få sin ekonomiska fotfäste, och den främsta bland dessa är ett EIN. ZenBusiness kommer att lämna in till IRS för denna kritiska kod som identifierar ditt företag som en juridisk person.

Detta EIN-nummer är nödvändigt för att din LLC ska kunna öppna ett företagsbankkonto. Förutom den medföljande mallen för att godkänna en bankupplösning, kommer detta nummer att låta dig öppna ett företagsbankkonto och få ordning på din ekonomi och din verksamhet.

Utöver detta kommer ett EIN att tillåta ditt företag att följa skattelagar och anställa anställda. Om det inte låter som en bra tid att ta itu med IRS, kommer detta paket att vara värt det.


ZenBusiness Premiumpaket

Premiumplanen kostar $299 plus statliga anmälningsavgifter och ger alla funktioner i de andra paketen plus en:

 • Företagsdomännamn: ZenBusiness kommer att skaffa ett domännamn åt dig som matchar ditt företagsnamn.
 • Företagswebbplats: ZenBusiness kommer att använda informationen från dina bildningsdokument för att skapa en webbplats åt dig.
 • Företags Email: ZenBusiness ger dig en enda e-postinkorg som matchar ditt domännamn och har 5 gigabyte lagringsutrymme.
 • Rush Filing Service: Detta ger dig företräde framför kunder av andra paket. Din LLC bör bildas inom 3 till 7 arbetsdagar. Detta kan dock variera beroende på statens handläggningstider.

Premiumplanen erbjuder flera utmärkta funktioner för att sätta upp ditt företag online, men det bästa av allt är att snabbarkiveringstjänsten kommer att slutföra din arkivering snabbt med prioritet framför andra paket.


Ytterligare tjänster

ZenBusiness erbjuder vissa tjänster som du kan ha nytta av för din LLC. Vi kommer att lista några av dessa.

 • Registrerad agenttjänst, $99: ZenBusiness ger ett års registrerad agentservice med alla sina paket. Men du kan köpa den här tjänsten separat eller efter det första året.
 • Driftavtalsmall: Denna mall hjälper dig att skapa ett driftsavtal som skyddar din LLC:s intressen.
 • EIN, $70: Ett EIN är ett arbetsgivarnummer. Det är ett niosiffrigt nummer som används av IRS för skatteändamål. ZenBusiness tillhandahåller redan detta som en del av Premium- och Pro-paketen.
 • Affärslicensrapport, 95 USD: ZenBusiness kommer att lista alla licenser som ditt företag behöver för att driva.

Kundservice

ZenBusiness har kundtjänst öppettider från 8 till 8 CT på vardagar och 10 till 7 CT på söndagar. De har artiga och kunniga kundtjänstagenter som ger snabba, korrekta svar på frågor. De får främst positiva recensioner.


Enkel användning

ZenBusiness är mycket lätt att använda. De har formulär som är enkla att fylla i, så att du enkelt kan starta din LLC. Hela processen bör inte ta mer än 20 minuter. När du har fyllt i alla nödvändiga formulär kan du hitta all din information organiserad och redo för dig att komma åt på ZenBusinesss online-instrumentpanel.


Vändningstid

Handläggningstiden för din LLC-bildning beror på vilket paket du väljer. Detta kan vara allt från 2 till 3 dagar till 2 till 3 veckor. Detta kan dock variera lite beroende på bearbetningstiden för ditt bildningstillstånd. Men totalt sett tenderar deras handläggningstider att vara lika snabba eller snabbare än andra LLC-bildningstjänster.


Rykte

ZenBusiness har inte funnits lika länge som många andra liknande företag, men de har fått ett gott rykte för att ge utmärkt service till sina kunder. De är nu ett av de bästa LLC-bildande företagen.

Här är några positiva och negativa recensioner för denna tjänst för att hjälpa dig att få en uppfattning om vad den här tjänsten har att erbjuda.


ZenBusiness Positiva recensioner

"Utmärkt service och jag rekommenderar starkt att du använder dem.

De var snabba och effektiva och tog huvudvärken av att jag behövde oroa mig och göra alla nödvändiga dokument för arkivering. Jag skulle definitivt använda dem igen…”

– Processen var väldigt snabb och effektiv. Jag shoppade runt innan jag bestämde mig för att köpa. Jag ringde deras kundtjänst för att få mer information och representanten var mycket hjälpsam. Jag är väldigt nöjd med allt. Bearbetningsdatumet för bildandet var faktiskt snabbare än vad som beräknats."


ZenBusiness Negativa recensioner

” Allt var smidigt tills jag fick reda på att jag inte kunde lägga till min logotyp eller egna bilder på hemsidan. Verkar vara en grundläggande funktion som Zen misslyckades med att implementera. Jag var attraktiv för Zen eftersom det verkade erbjuda allt under en plattform, men webbplatsdelen är i grunden ett slöseri med pengar.”

” Huvudfrågan är med webbplatsen. Webbplatsens användarvänlighet lämnar mycket övrigt att önska. Annars har allt annat varit ganska stabilt hittills. Jag är hoppfull att tjänsten fortsätter att visa sitt värde. Synd att webbplatsen inte är aktuell och så svår att använda och anpassa.”


LLC Service #2: LegalZoom

Tycka om ZenBusiness, LegalZoom erbjuder flera nivåer av paket med några av deras mest använda tjänster. Så låt oss ta en titt på deras funktioner och priser.

$79

bild med stjärnor

Betyg: 3.8 / 5
Granska antalet: 2850 +

legalzoom logotyp ny

Bilda ett LLC idag med LegalZoom från $79 + statliga avgifter. De har över genomsnittet betyg för kundnöjdhet och över 2850+ verifierade recensioner.


Paket och priser

LegalZoom har tre nivåer av paket, vilket är vanligt för LLC-bildningstjänster. Nivåerna är Economy, Standard och Express Gold.  LegalZoom erbjuder även ett antal tjänster utöver dessa paket. Först ska vi diskutera LegalZooms paket, och sedan kommer vi att diskutera deras tilläggstjänster.

LegalZoom Ekonomipaket

Detta är LegalZooms lägsta nivåpaket och kostar $79 plus statliga anmälningsavgifter, och har en handläggningstid på cirka 30 arbetsdagar. Den har ett antal användbara funktioner, inklusive:

 • Kontroll av namntillgänglighet: LegalZoom kommer att kontrollera om ditt önskade namn är tillgängligt.
 • Arkivera dina organisationsartiklar: De kommer att arkivera dina artiklar i din valda stat. Detta är vad som officiellt startar din LLC.
 • LLC Next Steps Guide: LegalZoom kommer att informera dig om de steg du behöver vidta för att granska dina bildande dokument och starta ditt företag.
 • Recension av sinnesfrid: LegalZoom kommer att granska din beställning innan den behandlas.
 • Livstid kundservice: De kommer att ge dig livstids kundservice 7 dagar i veckan för alla frågor du har om dina affärsdokument eller något av det LegalZooms produkter eller tjänster.
 • Auktoriseringsbrev för finansiellt konto: LegalZoom kommer att förse dig med ett brev som anger vilka personer i ditt företag som har behörighet att öppna ett bankkonto för din LLC.

Detta paket tillhandahåller de grundläggande tjänsterna för att slutföra din ansökan, plus den extra bonusen att se till att ditt valda namn är tillgängligt.


LegalZoom Standardutrustning

Standardpaketet kostar $329 plus statliga anmälningsavgifter och har en handläggningstid på cirka 15 arbetsdagar. Detta paket inkluderar allt i Economy Package plus:

 • Officiella certifikat och sigill: Du kommer att få ett officiellt företagssigill plus 20 personliga företagsmedlemskapscertifikat.
 • LegalZoom VIP-bearbetning: Detta säkerställer att din beställning prioriteras och får snabbare intern bearbetning.
 • Deluxe Organizer: Du får en arrangör präglad med ditt företags namn.

LegalZoom Express guldpaket

Express Gold Package kostar $349 plus statliga anmälningsavgifter och har en handläggningstid på cirka 7 till 10 arbetsdagar. Detta paket innehåller allt från Economy och Standard Package plus:

 • Rushbearbetning med utrikesministern: Din beställning kommer att få prioritet och skyndas så att den slutförs inom 7 till 10 arbetsdagar.
 • Express Frakt: Du får expressfrakt och leverans.

Garanti

LegalZoom garanterar din tillfredsställelse och kommer att återbetala deras avgift för de första 60 dagarna om du inte är nöjd med deras tjänst. Detta inkluderar inte de avgifter du betalar direkt till tredje parts tjänsteleverantörer. Det gäller inte heller avgifter som betalas för arkivering när dina papper har skickats in.


Ytterligare tjänster

LegalZoom erbjuder också ett antal ytterligare tjänster som kan vara användbara för någon som bildar en LLC. Några av dessa är:

 • Driftsavtal, $99:Detta är ett dokument som beskriver strukturen för din LLC och dess medlemmars rättigheter och skyldigheter. Inte alla stater kräver ett driftsavtal, men alla LLC borde verkligen ha ett.
 • EIN (Employer Identification Number), 79 USD: Detta är ett niosiffrigt nummer som IRS använder för att identifiera ditt företag i skattesyfte. Du behöver detta nummer för att registrera företagsskatter, anställa anställda eller om din LLC har mer än en medlem.
 • Årsrapport, $55 plus statliga avgifter: De flesta stater kräver att en LLC lämnar in en årsrapport. Rapporten håller staten uppdaterad om företagets ekonomi och struktur. Att lämna in rapporten hjälper till att hålla LLC i god ställning hos staten.
 • Registrerad agentservice, 299 USD/år: Detta är det viktigaste av LegalZooms tilläggstjänster för en LLC. Varje LLC måste ha en registrerad agent. Detta kan vara medlem. Men om en medlem väljer att vara LLC:s registrerade agent, kommer medlemmens adress att vara tillgänglig för allmänheten. Detta är en av de främsta anledningarna till att företag anlitar en registrerad agenttjänst.
 • Varumärkesregistrering, $249 plus federala anmälningsavgifter för gör-det-själv-alternativet, $599 plus federala avgifter om en advokat tar ledningen: LegalZoom kommer att registrera ditt varumärke hos regeringen för att skydda ditt varumärke.

Kundservice

LegalZoom har kundtjänsttid från 5:7 till 7:4 PT på vardagar och XNUMX:XNUMX till XNUMX:XNUMX på helger. De har agenter som kan hjälpa dig med de flesta problem som du sannolikt kommer att ha när du bildar din LLC. Dessutom har de längre kundtjänsttider än många liknande företag. Ännu bättre, de är tillgängliga på helgerna. Dessutom, om du bildar en LLC med LegalZoom, kommer de att ge dig livstids kundservice.

Kunderna är dock inte nöjda med allt om sin kundservice. Främst har många kunder stora problem med att kontakta kundtjänst via telefon. Detta är inte ovanligt för ett stort företag, men det gör kunderna upprörda.


Enkel användning

LegalZoom har en enkel process som gör att du enkelt kan lägga din beställning och registrera din LLC. Du kommer också att snabbt kunna betala dina statliga avgifter. Så hela processen är klar ganska snabbt. I alla fall, LegalZoom har ett antal merförsäljningar under hela processen, vilket kan vara irriterande.


Vändningstid

LegalZoom har en rimlig handläggningstid för sina Standard- och Express-guldpaket på cirka 7 till 15 dagar. De skyndar sig dock inte med sina Economy Package-beställningar, vilket kan ta lång tid. LegalZoom försöker behandla Economy Package-beställningar inom 30 arbetsdagar, men de garanterar inte detta.


Rykte

LegalZoom har ett utmärkt rykte. De har många års erfarenhet sedan de har varit i branschen sedan 2001. De har hjälpt miljontals företagsägare att starta ett LLC. Så de vet vad de gör och deras nöjda kunder lämnar recensioner som visar det.

Låt oss ta en titt på några positiva och negativa recensioner för att få en uppfattning om vad kunder tycker om detta företag.


LegalZoomÄr Positiva recensioner

"Jag gillar verkligen tillvägagångssättet det LegalZoom tar. Jag gick snabbt och säkert genom hela processen på grund av deras stöd, och jag gillar det mycket.”

"Min erfarenhet av LegalZoom har varit enastående. De startade mitt företag på rekordtid och har hjälpt mig med att skapa mitt företagskonto hos min bank. Jag rekommenderar dem varmt."


LegalZooms negativa recensioner

"Mycket svårt att komma i kontakt med kundsupport tog mig 2-3 dagar att få mina frågor besvarade. Min LLC-anmälan försenades av delstatsregeringen och jag blev aldrig meddelad av LegalZoom tills jag loggade in på mitt konto och kollade min status. Enda gången LegalZoom mejlade mig handlade om kampanjer som försökte stjäla mer pengar från mig. Jag skulle inte till 100% rekommendera detta företag till någon. Det här företaget är definitivt inte transparent med sina konsumenter och är dyrt."

“Absolut hemsk upplevelse. De gjorde ett misstag när de bildade mitt bolag och istället för att ta 1 månad för bolagisering håller vi på 6 månader och de vet inte vad som händer och deras kundservice är värdelös. Du är pausad i 2-3 timmar varje gång och ingenting blir gjort. Jag önskar att jag aldrig hade använt dem och rekommenderar inte.”


Avslutande tankar

LegalZoom och ZenBusiness är båda otroliga företag som tillhandahåller solida produkter; i alla fall, ZenBusiness är den bättre övergripande affären. Zenbusiness erbjuder fler LLC-bildningstjänster till ett lägre pris än LegalZoom.

ZenBusiness erbjuder en imponerande uppsättning paketerade tjänster till en mycket låg kostnad och med få nackdelar. LegalZoom erbjuder samma produkter, vanligtvis till en högre kostnad, med generellt mindre positiva kundrecensioner. Vi måste kalla in den här ZenBusinessär fördel.

Få lite mer kunskap om företag och LLC

Grundare & författare

Ian Broderick är en ivrig författare och ägare till LLCGuys.com. Han har varit involverad i LLC-bildningsfältet i över 4 år. Utöver det har han arbetat i flera välkända LLC-bildande tjänsteleverantörer. Nu bestämde han sig för att dela med sig av sina kunskaper och råd till alla. Eftersom det finns många frågor och bekymmer kring detta område - hans mål är att göra LLCGuys till en förstklassig informationsleverantör när det gäller att skapa LLC, servicerecensioner och etc.

Bläddra till början