Uppdaterad: 11 augusti 2022

LLC Artiklar Guide & GRATIS nedladdning av mallar

Hoppa till nedladdning av mall för organisationsartikel

Vad är bolagsordningen?

För att uttrycka sig enkelt - Organisationsartiklar är ett nödvändigt juridiskt dokument som används för att bilda ett LLC i någon av 50 stater. Dess syfte är att beskriva rättigheterna, befogenheterna, skyldigheterna, skyldigheterna och andra skyldigheter mellan varje medlem i en LLC och även mellan LLC och dess medlemmar.

Inlämning av organisationsartiklar är bara ett av de många steg du måste gå igenom när du går igenom processen att registrera ett LLC i ditt land. A aktiebolag är ett populärt och relativt billigt alternativ för att etablera en struktur för ett nytt företag, som erbjuder många fördelar och flexibilitet. En av de största fördelarna är att de inkluderar ansvarsskydd för företagsägarna så att personliga tillgångar är något skyddade.

Även om de alla betyder samma sak, har vissa stater olika namn för organisationsartiklar, till exempel kommer vissa att använda termen Intyg om bildande, medan andra kommer att använda termen Organisationscertifikat.

Vissa organisationsartiklar är mycket långa och detaljerade, medan andra kan vara korta och förenklade. Du behöver bara vara säker på att den täcker all information som staten kräver.

Steg 2: Få informationen för din LLC

När du har tagit reda på vad det är du faktiskt behöver tillhandahålla är det dags att börja samla in all information. Även om vad som behövs skiljer sig åt beroende på staten, kommer de flesta att inkludera:

 • Namnet på LLC som följer statens namnkrav.
 • Den fullständiga adressen till LLC.
 • Ett uttalande som identifierar den delstatslag som LLC kommer att organiseras under.
 • Du har nu möjlighet registrerad agent som du har utsett för din LLC. Att hitta en registrerad agent är ett av stegen du måste slutföra med att bilda ett LLC, och detta måste inkluderas i bolagsordningen. Detta är individen eller företaget som ansvarar för att ta emot det officiella pappersarbetet för ditt företag.
 • Datumet då din LLC har utsetts att starta.
 • Namnet på var och en av LLCs arrangörer samt annan information såsom adress, e-postadress och telefonnummer till arrangören.
 • I många stater måste du ange om LLC kommer att ha ett definierat slutdatum eller om det kommer att vara evigt.

Det kommer sannolikt också att finnas ytterligare information som din stat kommer att kräva innan den kan lämnas in. Till exempel kan du behöva prata om vem som kommer att hantera LLC, medan andra kommer att behöva dig för att beskriva syftet med LLC. I vissa stater kan syftet med ditt företag vara ganska allmänt, som att bara "göra alla lagliga affärer, medan andra kräver något mer specifikt, som "bilreparations- och underhållsservice". Du måste kontrollera kraven för din stat för att se vilka som gäller för dig.

Blanketterna har vanligtvis utformats så att arrangörerna även kan lämna ytterligare information om de så önskar. Om så är fallet kan arrangören också vilja inkludera information om LLC-medlemmar har behörighet att hantera finansiella transaktioner, så det blir ingen förvirring längre fram i tiden.


Steg 3: Fylla i formuläret

När du har hittat och samlat all nödvändig information är det dags att faktiskt fylla i formuläret för bolagsordningen. Du kan antingen skicka e-post till statssekreteraren, så länge du också har inkluderat en check för den angivna ansökningsavgiften, eller så låter många stater dig nu lämna in formuläret online. Vanligtvis är det senare den enklare och snabbare metoden.

En sak att komma ihåg är att du måste skriva under för att formuläret ska innehålla underskrift av en auktoriserad företrädare för företaget.

När du har lämnat in formuläret kommer utrikesministern att granska artiklarna och kan antingen acceptera eller förkasta dem. Om dina artiklar avvisas, även om det kan bero på olika anledningar, är chansen stor att det blir ett problem med ditt föreslagna namn. När de har godkänts och lämnats in, blir din LLC en juridisk affärsenhet.

Ladda ner mallen för organisationens artiklar

Naturligtvis skulle det vara ganska svårt att börja om från början och skapa organisationscertifikatet själv. Lyckligtvis finns det några färdiga mallar som vi gjorde redo för dig att ladda ner.

Du kan ladda ner formuläret för bolagsordningen genom att klicka här.


Bästa tjänsterna för att hjälpa till med din LLC och organisationsartiklar

Även om det är möjligt att skapa och arkivera dina artiklar själv, kan processen vara lite förvirrande och tidskrävande för vissa. Om så är fallet finns det gott om företag där ute som erbjuder att göra tjänsten åt dig. Vissa är bättre än andra, två av de bästa är det Zenbusiness och Incfile. 

# 1: Zenbusiness

Fördelar

 • Zenbusiness ger allt nya företagare behöver för att få sitt företag registrerat och igång. Processen är snabb och enkel.
 • Jämfört med många av deras konkurrenter, Zenbusiness är en av de mest prisvärda tjänsterna som finns, med ett mycket billigt grundpaket. Vill du ha lite mer än baspaketet så har de en okomplicerad prismodell med olika servicenivåer.
 • De erbjuder en mängd olika tilläggstjänster som företagskreditkort och webbhotell för att hålla allt på ett ställe.
 • Tack vare serien av varningar kommer du aldrig att missa ett anmälningsdatum igen. Det här är en tjänst som inte alla företag tillhandahåller, så du kommer alltid att hålla koll på deadlines.

Nackdelar

 • Det är inte den billigaste tjänsten där ute, så om budgeten är din största faktor kan det vara bättre att leta någon annanstans.

$49

bild med stjärnor

Betyg: 4.8 / 5
Granska antalet: 4500 +

zenbusiness logotyp ny

Bilda ett LLC idag med ZenBusiness för endast $ 49. De har 98 % kundnöjdhetsbetyg och över 4500+ verifierade recensioner.


# 2: Incfile

Fördelar

 • Incfile är den billigaste LLC-bildande tjänsten på marknaden, där deras mest grundläggande paket är helt gratis.
 • Det finns över 12,000 5 XNUMX-stjärniga recensioner online för Incfile, så företaget måste göra något rätt.
 • Även med grundpaketet får du ett helt års registrerad agentservice, som annars skulle debiteras med $199.
 • Företaget är lätt att använda och hantera, med alla dokument förberedda snabbt och effektivt.

Nackdelar

 • Även om kundsupporten inte är dålig kan den ibland vara lite långsammare än sina konkurrenter.
 • Tilläggen och uppförsäljningen kan vara lite påträngande och irriterande, med några av dem som är dyrare än andra konkurrenter.

$0+statliga avgifter

bild med stjärnor

Betyg: 4.8 / 5
Granska antalet: 3900 +

incfile logotyp

Bilda ett LLC idag med IncFile från $0 + statliga avgifter. De har 97% kundnöjdhetsbetyg och över 3900+ verifierade recensioner. Här är en fullständig recension av IncFile.


Vanliga frågor om LLC Organisationsartiklar

Är alla LLC-bildningskrav desamma i alla stater?

Nej, alla stater tenderar att ha en annan process när det gäller att bilda en LLC. Det är värt att leta upp de olika kraven för varje stat innan processen påbörjas.

Få lite mer kunskap om företag och LLC

Grundare & författare

Ian Broderick är en ivrig författare och ägare till LLCGuys.com. Han har varit involverad i LLC-bildningsfältet i över 4 år. Utöver det har han arbetat i flera välkända LLC-bildande tjänsteleverantörer. Nu bestämde han sig för att dela med sig av sina kunskaper och råd till alla. Eftersom det finns många frågor och bekymmer kring detta område - hans mål är att göra LLCGuys till en förstklassig informationsleverantör när det gäller att skapa LLC, servicerecensioner och etc.

Bläddra till början